Op 200 m. van de villa bevinden zich:
  • diverse baaitjes met zandstrand
  • een supermarket
  • een warme bakker
  • tabac
  • een midgetgolfbaan
  • een afhaal pizzeria
  • diverse gezellige restaurants
  • tennis: 5 prachtige openbare tennisbanen direct gelegen aan zee
 

Les Issambres

Algemeen
De plaats Les Issambres ligt ca. 10 kilometer ten zuiden van St.Raphaël en ca. 5 kilometer ten noorden van St.Tropez. Het is een echte familiebadplaats aan de Middellandse zee, met de rijkelijke flora die hier bij de Mediterranee hoort. De boulevard strekt zich uit over een lengte van ca. 8 kilometer langs de kust. Hieraan zijn dan ook de vele zandstranden te vinden, afgewisseld met fascinerende rotspartijen.

Vlak boven Les Issambres liggen Grimaud en Roquebrune, pittoreske dorpen met stadspoorten en gezellige nauwe straatjes tussen oude huizen en galerijen. In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken in het Massif des Maures, een groot natuurgebied
.
Historie
Roquebrune, de plaats waar Les Issambres onder valt, werd gesticht in het begin van de 11e eeuw, nadat de Saracenen verslagen waren. De naam Les Issambres werd gegeven aan de rotsen die werden gevormd in de Perm-tijd, tientallen miljoenen jaren geleden.
Deze rotsen zijn de uitlopers van het Massif de Maures.
In de 20-er jaren van de vorige eeuw werd de badplaats Les Issambres gesticht.

Activiteiten
Het plaatsje ligt uitstekend als uitvalsbasis naar het nog geen 10 km verderop gelegen Sainte Maxime, waar U veel activiteiten kunt ontplooien (zie "Sainte Maxime").  Met het bootje vanuit de haven San Peyre in Les Issambres naar Saint Tropez (zie "Saint Tropez"). Of naar de omliggende grotere steden zoals Cannes, Nice of Monaco. Of wat te denken van een bezoek aan de parfum stad Grasse met het befaamde parfum museum.
Daarnaast kunt u zich binnen 15 minuten storten in het mondaine uitgaansleven van St. Raphael,  Port Grimaud, St. Tropez en Ste Maxime.
Blijft U in Les Issambres zelf dan kunt U een van de vele stranden of baaitjes bezoeken.

les Issambres

Strand
De plaats Les Issambres heeft een vrij lange kustlijn met vele zandstranden van klein tot groot. Er zijn stranden waar U gratis kunt vertoeven en er zijn stranden waar U tegen betaling gebruik kunt maken van een plek met ligstoel en parasol.
Deze vindt U ten westen van Les Issambres. (tussen les Issambres en Ste.Maxime)
St. Barth is zo'n plage en heeft een zwembad aan zee, waar het veiliger is voor kinderen als de golven van zee te hoog zijn.

Wandelen  Het Tourist Office van les Issambres verstrekt gratis wandelkaarten voor verschillende afstanden.
Deze bevatten prachtige en diverse routes in de nabijheid van de villa, langs zee, of langs gevarieerde routes in bossen en natuur.

wandelgebied achter de villa    wandel gebied Forêt Communale des Arcs (achter de villa)   
forêt communale des Arcs (gelegen acher de villa)


Fietsen  Deze kunt U meenemen en deze kunnen ook ter plaatse in les Issambres worden gehuurd. De omgeving in de directe nabijheid van de zee is redelijk vlak en het is een heerlijk alternatief om diverse stranden en plaatsen als Ste. Maxime of St. Tropez per fiets te bezoeken.

Snorkelen  Vanwege de vele baaitjes, met helder en azuurblauw water is dit een oase voor snorkelaars, op 200 meter van de villa.

Vissen  Zeevissen kunt U op 200 meter van de woning vanaf de prachtige rotspartijen.
Gewoon heerlijk bij huis Uw hengeltje uitwerpen voor een heerlijke vismaaltijd.
Ook zijn er in Les Issambres boten te huur waarmee U wat verder op zee kunt gaan vissen (eventueel onder begeleiding).

vissen op 200 meter van de villa    zee
baaitje bij de villa

Duiken  Hiervoor kunt U contact opnemen met één van de duikclubs bijvoorbeeld Aqua Dive (00-33-494-494807), Club de Plongée St Ferreol (00-33-494-968786), Club Roquebrune Sport (00-33-494-495318) of Club La Palanquée (00-33-494-458512).

Golfen Dit kan op 15 verschillende mooie banen in de Var. De meeste banen zijn gesitueerd op 20 minuten reisafstand van de villa.
Voor een beschrijving van de banen en het reserveren hiervan kunt U terecht op de pagina golf van onze website.

Tennis Naast de pizzeria op 2 minuten lopen van de villa is een tennisbaan gelegen deze kunt u ter plaatse bij de pizzeria reserveren.
Op 4 minuten lopen van de villa bevinden zich tevens nog 4 openbare tennisbanen. Dit zijn één van de mooist gelegen banen van de Cote d' Azur en zijn direct gelegen aan zee. Deze banen zijn 's avonds aangelicht en kunt u ter plaatse reserveren.

Zeilen  U kunt zeilles nemen in de zeilschool aan de haven van Les Issambres. U kunt ook jongere kinderen laten deelnemen voor één of meerdere dagen in groepen met leeftijd genoten.


Restaurants Er zijn diverse restaurantjes te vinden in de directe nabijheid van de villa.
Op 200 meter bevindt zich een gezellige pizzeria le Cactus, gelegen aan zee, waar u ook afhaalpizza's kunt bestellen.

Gastronomisch kunt U zich laten verwennen op 1 minuut loopafstand van de villa, bij le Chante Mer aan de Place Ottavani
( tel. 0033 494 96 93 23). Dit restaurant is door Michelin onderscheiden met een "Bib Gourmand" of tewel goed verzorgde en smakelijke maaltijden tegen een redelijke prijs.

Een smakelijk adres is la Reserva. Schitterende locatie direct aan zee gelegen op 4 minuten lopen van de villa.

Omgeving Vanuit Les Issambres hebt U tevens de mogelijkheid om het adembenemende achterland te verkennen, zoals bijvoorbeeld de Gorges du Verdon (De grand Canyon van Europa). Bekend om zijn adembenemende uitzichten, ongerepte natuur met diepe afgronden en azuurblauwe waterpartijen. Er zijn wandelkaarten verkrijgbaar met diverse routes, in verschillende afstanden. Een echte aanrader!

 
    gassin    


Markten
Er is elke dag wel een gezellige markt te bezoeken onder de verkoelende platanen.
Hieronder vindt U een opsomming van de marktdagen in de omgeving:
Cavalaire : woensdag van 08.00 tot 14.00 uur
Cogolin : woensdag en zaterdag van 07.00 tot 13.00 uur
Collobrières : zondag- en donderdagochtend (alleen 's zomers)
Frejus : dinsdag-, woensdag-, vrijdag (en saison) en zaterdagochtend
Frejus-plage : zondag
Gassin : woensdag, donderdag en zondag van 08.00 tot 12.00 uur
Grimaud : donderdagochtend
La Croix Valmer : zondagochtend
La Garde Freinet : zondag en woensdag van 08.00 tot 12.00 uur
Les Issambres : maandagochtend
Plan de la Tour : donderdagochtend
Port Grimaud : zondagochtend
Ramatuelle : donderdag- en zondagochtend
Roquebrune : vrijdagochtend
Sainte Maxime : vrijdagochtend
St. Augulf : dinsdag- en vrijdagochtend
Saint Tropez : zaterdagochtend en dinsdagochtend
Wij adviseren U om Uw bezoek aan een markt het liefst 's morgens vroeg te doen, in verband met de drukte.

markt 2    markt 1

Marchés aux Puches en Brocantes
De gezellige antiek- en rommelmarkten worden hier gehouden:
Sainte Maxime: woensdag gehele dag (tot 18.00 uur) aan de Promenade Simon Lorière
Cavalaire: elke 2e en 4e zaterdag van de maand op Zac du Fenouillet
Roquebrune sur Argens: elke 2e zondag van de maand in het Quartier des Castagniers
Cogolin: elke woensdagochtend op de parking bij Leclerc
Grimaud: elke zondagochtend bij de Jas des Roberts, buiten het centrum.  Een sfeervolle markt te midden van de wijngaarden, in de nabijheid van een gezellige en  oude autentieke provencaalse Mas, voor koffie of een heerlijke lunch. Een aanrader voor de zondagochtend!


St. Tropez
st. Tropez haven   st.Tropez gevels haven
Algemeen
Wie kent de naam van dit dorp niet. Wereldwijd, met een bekendheid van merken zoals Coca-Cola, weet men de naam Saint Tropez gelijk te stellen met luxe, mooi weer, genieten, en (soms) een beetje teveel van 't goede. Hier kan men daadwerkelijk zien of die beroemdheden nu echt zo'n fraai schip gekocht hebben en of je een Ferrari ook in een afwijkende kleur kunt bestellen.
Maar hier vindt je ook een aantal van de mooiste stranden van de Côte d'Azur.
Historie
Ooit waren de Phoeniciers, afkomstig uit gebieden rondom wat wij nu Libanon noemen, in deze omgeving neergestreken. Later, in de Romeinse tijd werd het dorp bekend onder de naam Heraclea. Saint Tropez dank zijn naam aan de edele Torpès, de chef van de persoonlijke lijfwacht van Keizer Nero, die in ongenade viel omdat hij het bevel van de keizer weigerde om zijn Christelijke geloof af te werpen. Nero gaf daarop opdracht hem te doden. Zijn onthoofde lichaam werd, samen met een hond en een haan, op een vlot in de rivier de Arno bij Pisa geduwd om later aan te spoelen op de kust van het vissersdorpje. De bewoners namen Torpès aan als hun beschermheilige en doopten hun dorp om in Saint Torpes, ofwel Saint Tropez. Het verhaal wil dat de haan ("coq" in 't Frans) met een draadje linnen ("lin" in 't Frans) naar een dorpje iets het binnenland in vloog, dat daarop de naam Cogolin kreeg.
Nadat het Romeinse Rijk had opgehouden te bestaan woonden er verschillende volkeren in de regio. In het jaar 972 verjoeg Guilaume de Provence er de laatste vreemde volkeren en liet de toren bouwen die nu "La Tour Suffren" heet.
In de 15e eeuw liet men 21 families uit het Italiaanse Genua de bescherming van de stad verzorgen. Als tegenprestatie werden deze families vrijgesteld van het betalen van belasting, iets wat veel van de huidige inwoners van het dorpje als muziek in de oren zou klinken. In de eeuwen daarna werd het dorpje steeds belangrijker als visserplaats en marinehaven.
Tijdens de Franse Revolutie, in 1793, werd het dorpje weer Hereclea genoemd, maar werd later toch weer bekend onder de naam Saint Tropez.
Aan het begin van de 20e eeuw werd het dorpje beroemd vanwege de schilders die er hun penseel hanteerden. Namen als Henri Matisse, Pierre Bonard en vele anderen waren er niet onbekend.  De Parijse kopers van hun schilderijen raakten zo verliefd op de streek dat ze zich er steeds vaker vestigden. In de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw streek de internationale jetset er neer, nadat beroemdheden als Brigitte Bardot hen waren voorgegaan.
Activiteiten
Heerlijk is het om naar één van de stranden van Saint Tropez of van de omgeving gaan. Bijvoorbeeld naar de baai van Canoubiers of de baai van Pampelonne waar strandtenten met bekende namen als La Voile Rouge, Key West, Club 55, Tahiti of Millesim zijn. Maar ook kunt U Uw vertier zoeken op het strand van Leï Salins of van La Bouillabaisse dat te voet vanuit het dorp bereikbaar is.
Er zijn zeker 3 musea in Saint Tropez. In wat vroeger de kapel van de Notre Dame de l'Annonciade was, is nu een museum met de gelijkluidende naam. Het is een een duidelijke herinnering aan het feit dat hier de schilders van de avant-garde aan het begin van de 20e eeuw waren neergestreken. Verder kunt U een bezoek brengen aan de Citadel, het vestingwerk waarvan het eerste deel gebouwd werd in de 16e eeuw. Hier kunt U o.a. nog de oude, op zee gerichte kanonnen aanschouwen. En weer iets heel anders is het vlindermuseum, Maison de Papillons, waar zo'n 4500 verschillende soorten tentoongesteld zijn.
Bent U van plan rond de eerste helft van oktober in de buurt van Saint Tropez te zijn, vraag dan aan het Office Tourisme (00-33-494-974521) in welke week de jaarlijkse Voiles zijn. Dit zijn de zeilwedstrijden met bijzonder fraaie, klassieke en moderne zeiljachten.
Natuurlijk mag een bezoek aan een terras of restaurant niet ontbreken. Waarschijnlijk het bekendste terras is dat van Senequier, met de rode kleur, waar U kunt kijken naar de mensen die willen zien of zij die gezien willen worden. Restaurants zijn er in allerlei varieteiten. Bijvoorbeeld rondom de Place de Lices, waar òf de gezellige markt (ga zaterdagochtend vroeg) is òf waar petanque gespeeld wordt. Maar natuurlijk zijn er legio restaurants en terrasjes langs de kades van de haven en in de smalle straatjes.
Stranden van  het presqu'ile de Saint Tropez  Een mooi woord, "presqu'île", wat letterlijk hetzelfde betekent als het Nederlandse "schiereiland". Op deze presqu'île" zijn enkele van de beroemdste stranden van Zuid-Frankrijk.
We zullen er een paar behandelen.

Bij Ramatuelle:
De zandstranden van Pampelonne strekken zich uit over 5 kilometer langs de baai waarin op hoogtijdagen vele fraaie (motor-)jachten afgemeerd liggen. De eigenaren ervan verplaatsen zich vanaf hun schip met kleinere bootjes of per helicopter naar een van de vermaarde strandtenten.
Club 55, Waarschijnlijk de beroemdste, "waar het zien en gezien worden" tot cultuur verheven is. Prinses Carloline van Monaco kan hier "ge-spot" worden. Kledingvoorschrift: "casual and expensive". De geschiedenis van Club 55 gaat terug tot het jaar van oprichting, 1955, toen het 't eerste etablisement was op de stranden van Pampelonne. Adres: 43 Boulevard Patch, tel: 0494-555555
La Voile Rouge, Muziek, champagne, mooie mensen. Adres: Route des Tamaris, tel: 0494-798434;
Key West: Backgammon spelen op het teakhouten terras, ook 's avonds geopend. Adres: Boulevard Patch - Plage de Pampelonne,  tel: 0494-798658, email: contact@key-west-beach.com
Nikki Beach: Een "dependance" van het gelijknamige strand van Miami, jetsetters en hiphoppers.  Adres: Route de l'Epi, tel: 0494-798204
Tahiti: De gezelligste "place to be",  de stek voor vips en sterren. Aan de meest noordelijke kant van Pampelonne, met een zeer goede keuken, heerlijke strand bedden en fantastische lunches onder het genot van live muziek.  Adres: Plage de Tahiti, tel: 0494-971802, email: tahitibeach@wanadoo.fr, site www.tahiti-beach.com
Millesim: Gelegen naast Tahiti. Ook 's winters geopend met binnen een gezellige open haard. Op zonnige winterdagen wordt de lunch buiten aan zee geserveerd. Heerlijk na een lekkere strandwandeling. Adres: Plage de Tahiti, tel: 0494-972099, email: beach@millesim.net;
 
Ste. Maxime
Algemeen
Ste Maxime is het naast gelegen dorp, op 6 km. afstand van Les Issambres. Het is een stadje met ruim 11.000 inwoners verspreid over 8,000 hectares. Hier vindt U daadwerkelijk alles wat U nodig hebt.
Historie
De Phocéens, afkomstig uit Marseille, vestigden hier ooit het handelskantoor "Calidianisi" voor wijn, olijven en olijfolie. Later in de decadente tijden van de Romeinen behield de plaats zijn welvarendheid. In de 7e eeuw werd de hele Golf van Saint Tropez en de plaatsen eromheen bezet door de Saracenen, die met name La Garde Freinet uitkozen als hun "uitvalsbasis". Toen zij in het jaar 972 werden verslagen door Guillaume de Provence, hadden de streekbewoners zich eeuwenlang teruggetrokken in de heuvels om te ontkomen aan georganiseerde bendes en zeerovers. Vele eeuwen was het bepaald onrustig in deze streken. Het enige gebouw uit deze tijd dat nog overeind staat is de Tour Carée, waar recht werd gesproken en waar kanonnen werden geinstalleerd om de baai te beschermen.
Toen eenmaal de rust weer keerde vestigden vissers zich langs de zee. Het is toen, rond het jaar 1000, dat het stadje is gesticht door monniken die uit de streek van het huidige Cannes kwamen Sainte Maxime werd genoemd, naar een van hun heiligen. Het stadje vormde in de eerste eeuwen daarna een belangrijk deel van de verdediging van de Golf de Saint Tropez. Pas in de 18e eeuw vond het stadje zijn commerciele activiteiten terug. Een grote vloot zeilschepen transporteerde hout, olie en wijn naar Marseille en Italie. Aan het eind van de 19e eeuw kwamen de dichters, schrijvers en schilders om er te genieten van het zachte klimaat.
Activiteiten
Vanuit de haven vertrekt ook de duikboot Aquascope (tel: 00-33-494-4901450 met grote ramen waardoor men goed alles kan zien wat zich onder de waterspiegel afspeelt.
De goklustigen kunnen een gokje wagen in het Casino van de badplaats.
En als laatste natuurlijk de inwendig mens. Vele restaurants en terrassen vindt U tegenover de haven, langs de kustweg.

Grimaud

Algemeen

Grimaud ligt gebouwd rondom een heuvel die als een ijsberg uitsteekt bov
en de gedeeltelijk vlakke omgeving. Hier zijn de laatste uitlopers van het Massif des Maures die overgaan in de laatste kilometers vlakte voor de kust. Vanaf de ruine die als overblijfsel
van een kasteel bovenop de heuvel staat, heeft U een schitterend uitzicht over de wijde omgeving. Dorpen als Saint Tropez, Gassin en Ramatuelle kunt U zien liggen. Het dorpshart van Grimaud, waar smalle straatjes met winkeltjes of woonhuizen U omhoog of omlaag voeren, is uitermate goed geconserveerd.

Activiteiten

Het laat zich na bovenstaand verhaal natuurlijk raden, dat een bezoek aan de ruine van het kasteel van Grimaud behoort bij de dingen die U eigenlijk behoort te doen als U in de buurt van Grimaud bent. In het dorp, bij de brandweerkazerne is een grote parkeerplaats vanwaar U aan een laatste steile klim te voet begint om er te komen. Bij het kasteel worden in de zomer vaak allerlei festiviteiten gevierd en concerten gegeven. Vanaf het kasteel kunt U de 17e eeuwse molen zien die U ook kunt bezichtigen. Ook behoort een bezoek aan de Romaanse kerk, in het hart van het dorp tot de mogelijkheden. U zult dan gelijk een wandeling kunnen maken over de steile weggetjes die kris-kras door het dorp lopen.


Zondagochtend is er een heel leuke antiekmarkt iets buiten het dorp, op de weg van Grimaud naar Sainte Maxime, aan Uw linkerhand voordat U bij de kustweg komt. De markt sluit om ongeveer 1 uur, maar dan zit U wellicht al achter de Pastis of de rosé op het terras van de voormalige boerderij bij de markt. Er worden eenvoudige, smakelijke maaltijden geserveerd.


La garde Freinet

Algemeen

Dit kleine dorp op de heuvels van het Massif des Maures is geenszins vergelijkbaar met de mondaine kust 15 kilometer verderop. Hier is het nog relatief rustig en hoeft men niet zo nodig gezien te worden. De straatjes in het dorp hebben nog het oude Provençaalse karakter. De rust van de heuvels, met de mondaine kust onder handbereik.
Activiteiten
In en om het dorp zelf kan men vele wandelingen maken, bijvoorbeeld naar het oude fort. Dat neemt wel een uurtje in beslag, tegen de helling op. Wel kan men een voorsprong met de auto nemen en dan het laatste stuk te voet gaan. Iets minder dan een uur, maar toch wel zo'n 40 minuten, duurt de steile wandeling naar het beeld van de gekruisigde Jezus. Vele Fransen doorkruisen het dorp en haar omgeving op een racefiets of ATB (All Terrain Bike) op een route die voert over Collobrières, Grimaud, Plan de la Tour en weer terug in La Garde Freinet. Een afstand van 85 km met een hoogteverschil tussen het hoogste en laagste punt van ruim 600 meter.
Voor restaurants hoeft U het dorp echt niet te verlaten: ze zijn er in alle prijsklassen, waarbij de kroon gespannen wordt door Le Faucado. Wellicht de duurste, maar zeker de beste. Men komt van ver uit de omgeving om er te dineren of te lunchen.

Plan de la tour
Algemeen
Eigenlijk verwonderlijk, zo'n oorspronkelijk ogend dorpje vlak achter de kust. Een klein "centrum" dat zeker rond het middaguur dat verstilde karakter van vroeger nog heeft. Plan de la Tour lijkt niet groot, maar schijn bedriegt enigzins. Het meet maar liefst bijna
4000 hectares en heeft over dat gebied zo'n 2500 vaste inwoners. Veel van hen wonen in een van de 25 hameaux, kleine "nederzettingen" die overal in de heuvels verspreid liggen.

Activiteiten

De omgeving van dit dorp is uitermate geschikt voor
wandeltochtentochten waarvan het kleine Office du Tourisme in het dorp een kaart voor U heeft liggen. Maar ook met een ATB (All Terrain Bike) en per auto valt er veel te doen. U ziet op Uw weg naar wellicht Saint Tropez of Grimaud een aantal van de eerder besproken hameaux. U komt dan ook langs de Ponte Romane, een oude Romeinse weg die jammer genoeg niet makkelijk te bezoeken is omdat het inmiddels privé-terrein is. Overigens is er in omgeving nog een enkele menhir (denk aan Asterix en Obelix) te vinden die vroeger als grensafbakening gebruikt werd. 

Wanneer U de andere kant op gaat, ri
jdt U door de "vignes", de wijnvelden waar enkele van de heerlijke Provençaalse rosé's van worden gemaakt. Het dorp heeft een eigen wijncoöperatie waar de boeren hun geplukte druiven aanleveren. U kunt deelnemen aan proeverijen bij de Fouleurs de Saint-Pons (00-33-494-437060). Ze zijn geopend van maandag tot zaterdag gedurende het hele jaar.

Ramatuelle
Algemeen
Het dorpje Ramatuelle, gebouwd op een heuvel niet ver van de kust, toont van buiten alsof het moeilijk benaderbaar is. De hoge muren hebben echter tegenwoordig geen functie ter bescherming meer. Het is een vreedzaam, rustig dorp. Vandaag de dag hebben vele beroemdheden en kunstenaars er hun woonverblijf. In het dorpje is een oud kerkje dat in 1620 is voorzien van een fraai portaal van een zeldzame, groengevlekte steensoort (serpentijn, ook wel groen marmer genoemd).
Activiteiten
Met de ligging van het dorpje zo dichtbij de beroemde stranden van Pampelonne, waar 5 kilomter zandstrand op U ligt te wachten, zal een van deactiviteiten een bezoek aan het strand zijn. Hier vindt U beroemde strantenten als Key West, Club 55, La Voile Rouge en Tahiti.

Pret-  water en dierparken
Aqualand - Sainte Maxime
Niet dat er niet genoeg water is aan de kust van de Midellandse Zee, maar toch willen uw kinderen wellicht eens een keer naar een waterpark. Nu dat kan. In de regio is er Aqualand aan de rand van Sainte Maxime. Hier kun je met met een opblaasband de Rapid af, of met 8 man naast elkaar even zovele Crazy Race glijbanen af. De naam Kamikaze behoeft verder geen toelichting en ook Twister laat weinig te raden over. En als U dan nog meer wilt kunt U zich nog wanen in een soort van draaikolk, in de Extreme Bowl. Maar ook kunt U in het zwembad gewoon baantjes trekken. Pas wel op, om de paar minuten wordt een reuzegolf teweeg gebracht.  Ook aan de kleintjes is gedacht, in het Mini Park. Hier kunnen ze in ondiep water spelen en glijden.
Marineland - Antibes
Wat verder weg van de Golf de Saint Tropez ligt het grote Marineland, in Antibes. Hier heeft men van alles, varierend van een dolfinarium, waar dolfijnen, orka's en ander dieren spectaculaire shows brengen tot een Wild West park (La Petite Ferme du Far West) en een waterpark. En niet te vergeten Le Musée de la Marine en Le Musée du Débarquement dat gewijd is aan de landing van de geallieerde troepen op de Franse zuidkust aan het eind van de Tweede wereldoorlog. En o ja, er is ook nog een vogelpark en een midgetgolfpark. Dus wees voorbereid op een lange dag. U kunt Marineland en de bijbehorende parken bereiken onder telefoonnummer 00-33-493-334949.
Parc Zoologique - Fréjus
Op een terrein van 20 hectare kunt U te voet of vanuit de auto 130 verschillende diersoorten van de allerkleinst tot de allergrootste (Aziatische olifant) uit de hele wereld bekijken en bewonderen in het Parc Zoologique. Telefoonnummer 00-33-498-113737 en adres Zone du Capitou te Fréjus, vlakbij tolwegstation Fréjus Ouest, afslag nr. 38.
Village des Tortues - Gonfaron
Komend vanaf La Garde Freinet en rijdend richting snelweg komt U, onderaan de heuvel waarop La Garde Freinet ligt, een afslag naar links tegen die naar Gonfaron leidt. Vlak voor het bereiken van dat plaatsje heeft u aan de linkerhand een schildpaddenpark. Hier verzorgt, bestudeert en geneest men vele (meer dan 1000) schildpadden. U kunt er met een beetje geluk vele daarvan zien, een beetje afhankelijk van de temperatuur van het moment. Hoe warmer, hoe meer verscholen. Telefonisch kunt U het schildpaddendorp bereiken op nummer 00-33-494-782641.
 
 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

. 


 

Vacances en France
cotedazur.pagina.nl
provence.pagina.nl
www.vakantie-links.nl
www.pinson.nl
http://vakantiehuizen.startpagina.be
http://vakantiehuizen.startpagina.be/banner/vakantiehuizen.gif