Klimaat
Lange tijd trok de Côte d’ Azur alleen in de winter en het voorjaar bezoekers. Maar tegenwoordig komen er juist ‘s zomers veel toeristen, zodat het seizoen vrijwel het gehele jaar duurt.

Winter- De spreekwoordelijke zachtheid ervan is te danken aan de subtropische en tevens pal op het zuiden gerichte ligging aan de zee, die voor slechts kleine temperatuurschommelingen zorgt en aan het gebergte, dat de koude wind tegenhoudt. In januari is het in Les Issambres gemiddeld 11°C tegen 3°C in Parijs. Alleen de zuidenwind en de oostenwind die vanuit de golf van Genua blazen, brengen regen mee. Mist is heel uitzonderlijk. Strenge winters met vorst en sneeuw zijn uiterst zeldzaam. Door de zon stijgt het kwik soms tot 22°C, maar bij het vallen van de avond daalt de temperatuur plotseling sterk. Het regent niet vaak, maar de dauw houdt het groen en fris. Bladhoudende bomen en doorbloeiende planten geven de natuur een feestelijk tintje. In het bergachtige achterland heersen kou en sneeuw, maar de lucht is zuiver en de zon schijnt. Een ideaal klimaat voor de wintersport dus, waarvoor dan ook volop mogelijkheden zijn op slechts 90 minuten van de villa.

Voorjaar- Veel zon en prachtige azuurblauwe luchten. Af en toe kan het hevig regenen, maar dan slechts voor korte duur. De natuur staat volop in bloei en is een ware lust voor het oog. Het voorjaar is tevens het seizoen van de mistral vooral ten westen van Toulon. De mistral, waait met grote snelheid vanuit het noordwesten en voelt koud aan. Hier, in les Issambres, ter plaatse van de villa, wordt deze wind echter afgeremd door de bergen. Door de beschutte ligging van de villa ontstaat hier, juist tijdens de mistral, een heerlijk zonnig klimaat om buiten te vertoeven. Na een paar dagen heeft deze krachtige, frisse luchtstroom alles schoon geveegd en is de lucht nog blauwer.

Zomer- De lucht aan de kust blijft onveranderlijk azuurblauw en de gemiddelde temperatuur in Les Issambres is 24°C in juli en augustus. Aangezien er de hele dag een koel briesje waait, blijft de warmte er draaglijk. Het achterland biedt een heel scala aan mogelijkheden. Hoe hoger men komt, hoe frisser de lucht zal zijn.

Najaar- Dit is de tijd van korte onweersbuien, waarna de zon weer stralend aan de hemel verschijnt en de temperatuur stijgt. In het najaar kan het hier dus heerlijk warm zijn en tooit de natuur zich, na de zomerrust, opnieuw met een fraaie bloemenpracht.

Actuele Weer
http://www.meteofrance.com/FR/mameteo/prevPays.jsp?LIEUID=FRANCE